Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Charade (Stanley Donen, US 1963)

Charade

Stanley Donen / US, 1963 / 113 min.

Stanley Donens parodie op Alfred Hitchcocks North by Northwest is een spel van misleiding en valse identiteit. Audrey Hepburn schittert als de weduwe van een dief die een kapitaal zou hebben verborgen. Cary Grant schiet te hulp, Hepburn krijgt de oneliners.

poster Charade (Stanley Donen, US 1963)
Regina Lampert (Hepburn) wordt van alle kanten belaagd na het overlijden van haar man, een beroepsinbreker. Waar heeft hij het geld verborgen? De charmante vreemdeling Peter Joshua (Grant) schiet te hulp, maar is hij wel te vertrouwen? FBI-agent Bartholemew (Walter Matthau) is niet overtuigd. In deze slim geschreven misdaadkomedie is Hepburn alle mannen te slim af.

Charade wordt nog steeds geroemd om de chemie tussen Hepburn en de 25 jaar oudere Grant, die zijn personage genoeg duistere kanten meegaf om te blijven boeien. Grant neemt bovendien zijn status van romantische filmheld op de hak: keer op keer beweert hij te oud te zijn voor zijn tegenspeelster. Commentaar van Reggie: ‘Here it comes, the fatherly talk. You forget I'm already a widow.’

Vertoning op 35mm uit de collectie van Eye.

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 6 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Stanley Donen

Productiejaar

1963

Productieland(en)

US

Originele titel

Charade

Lengte

113 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still Charade (Stanley Donen, US 1963)
still Charade (Stanley Donen, US 1963)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op