Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Carolina Markowicz / AR, BR, 2022 / 108 min.

In deze thriller met onderkoelde zwarte humor stort een nieuwkomer een Braziliaans gezin in volledige chaos. Deze crimineel oefent een vreemde fascinatie uit op alle drie de gezinsleden. Ongemerkt dringt geweld hun levens binnen.

poster Charcoal (Carolina Markowicz, BR 2023)

Op het platteland van Brazilië houdt Irene haar gezin, dat wordt geteisterd door drank en ziekte, zo goed mogelijk bij elkaar. Een gezondheidswerker doet een merkwaardig voorstel: waarom zou je de arme, oude grootvader niet 'vervangen' door iemand die het gezin financieel kan helpen? Ze stelt voor een speciaal soort huurder in huis te nemen: de Argentijnse misdadiger Miguel die zijn eigen dood in scène heeft gezet en een tijdje onder de radar moet blijven. Afwisselend charmant en chagrijnig oefent hij een vreemde fascinatie uit op alle drie de overgebleven leden van de familie, zoals Terence Stamp in Pasolini’s Teorema.

Op subtiele manier stort deze nieuwkomer het gezin vervolgens in volledige chaos. Jairo heeft een geheime affaire met een buurman, Irene wordt zelfverzekerder en openhartiger, gefascineerd door deze imposante figuur in haar relatief saaie leventje en Jean krijgt steeds meer bewondering voor de criminele levensstijl.

Regisseur Carolina Markowicz zegt zelf over de film: “Charcoal is mijn poging om te begrijpen hoe geweld, religie en hypocrisie onze levens en lichamen zijn binnengedrongen op een manier die we zelf niet eens meer merken.”

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Carolina Markowicz

Productiejaar

2022

Productieland(en)

AR, BR

Originele titel

Carvão

Lengte

108 min.

Taal

Portugees, Spaans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Charcoal (Carolina Markowicz, BR 2023)
still Charcoal (Carolina Markowicz, BR 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op