Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Kaboom 2024 Chicken for Linda

Chicken for Linda!

Sebastien Laudenbach, Chiara Malta / FR, IT, 2023 / 73 min.

"When we're dead, are we in the dark?"

poster Kaboom Animation Festival 2024

Excuses in de vorm van een warme maaltijd zijn nooit een slecht idee. En voor de ondeugende achtjarige Linda betekent dat kip met paprika, een gerecht dat haar herinneringen voedt aan haar overleden vader die een geweldige kok was. Haar moeder Paulette is helaas geen keukenprinses en zweert bij voorverpakte maaltijden van de winkel. Wanneer Paulette zich rot voelt omdat ze haar dochter onterecht heeft gestraft, wil ze alles doen om het terug goed te maken. En dus vraagt Linda of ze een kip kan koken! Maar in een stad die lamligt door een staking – een knipoog naar het huidige politieke klimaat in Frankrijk – zou dat plannetje wel eens ingewikkelder kunnen blijken dan gedacht. Linda’s eenvoudig verzoekje leidt dan ook tot een knotsgek avontuur met hectische achtervolgingen, nogal onhandige politie-interventies en muzikale intermezzo’s.

Regisseurs-echtpaar Sébastien Laudenback en Chiara Malta weeft een klein en teder verhaal dat stevig verankerd is in de alledaagse realiteit. De inhoud mag dan wel verwant zijn aan de oudere Franse vérité-cinema, visueel ontvouwt de film zich aan de hand van handgetekende, schilderlijke animaties die een fauvistisch landschap schetsen waarin personages één kleur krijgen toegewezen op basis van hun persoonlijkheid. Gele Linda is een energiebom en belichaamt een grenzeloos enthousiasme. Ze wil uit elke situatie het beste halen. Oranje Paulette worstelt intussen met het evenwicht tussen rouwen en vooruitgaan als alleenstaande ouder. Laudenbach, geprezen voor zijn vorige en stilistisch vergelijkbare film The Girl Without Hands, brengt zijn kenmerkende visuele flair mee en voorziet dit kindvriendelijke pareltje van minimalistische maar dynamische character designs. Chicken for Linda! is een expressionistische en chaotische achtbaan voor het hele gezin, die met veel humor het kattenkwaad van de jeugd toont, maar ook de kracht van een moeder-dochterband.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Sebastien Laudenbach, Chiara Malta

Productiejaar

2023

Productieland(en)

FR, IT

Originele titel

Linda Veut du Poulet!

Lengte

73 min.

Taal

French, Italian

Ondertiteling

NONE

Drager

DCP

Onderdeel van

Kaboom 2024

Home sweet home. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Thuis is waar het hart is. Er is geen plek zoals thuis. Wat betekent thuis voor jou? Wat als het niet langer een plaats is, maar een object, een persoon, een herinnering, een smaak, een taal, een geur of een beeld?

Lees meer
campagnebeeld  Kaboom Animation Festival 2024
Kaboom 2024 Chicken for Linda
Kaboom 2024 Chicken for Linda
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op