Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Frames

Cinedans - 3D & Stereoscopic

Dans op film krijgt er een dimensie bij dankzij gebruik van de nieuwste stereoscopische filmtechnieken. De toeschouwer gaat op in de hypnotiserende en soms absurde wereld van 3D-dans.

Cinedans paulina matusiak eddy wenting a4 typo

Na de vertoning volgt er een Q&A met de makers.

filmprogramma

Frames (première NL) Emmanuel Albano en Throwdown Collective (CA 2014) 4' In Frames staat de dynamiek van een trio centraal. Spelend met gewicht en groepssamenstelling worden thema”s als tijd en perspectief onderzocht.

Tarang (première NL) Jonny Greenwald en Guru Ratikanth Mohaparta (VS 2013) 4'Met technisch vernuft ontleedt Tarang de klassieke Indiaase Odissi-dans. De film zoekt verbinding tussen de oosterse spiritualiteit en moderne westerse kunstvormen.

Mudskipping (première NL) Phoebe Hart, Elizabeth Vilmanis en Zaimon Vilmanis (AU 2016) 13'De mudskipper is een Australische vis die in water én op het land leeft. Mudskipping is een eigenzinnige herinterpretatie van het leven van twee mudskippers.

WOMB (première NL) Gilles Jobin (CH 2016) 33'Drie personen verlaten de baarmoeder en ontdekken hoe groot de wereld is. Het leven ontvouwt zich en toont zich in alle volheid, maar ook in alle ledigheid.

(Cinedans)

Details

Tarang04
Womb still srgb 2208
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op