Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Cinedans paulina matusiak eddy wenting totaal horizontaal 3

Cinedans - The Magical Grammar of Film

Terwijl dans van alle kunsten het meest fysiek aanwezig is, is film juist de meest ongrijpbare en onzichtbare kunstvorm. Een opzienbarende constatering, want is het juist niet film – beeld en geluid – dat zich overal zo aan ons opdringt?

Cinedans paulina matusiak eddy wenting a4 typo

Ernie Tee, dramaturg en docent aan de Nederlandse Filmacademie, geeft een geïllustreerde lezing over beeld en betekenis. Meer dan andere kunstvormen, lijkt film een bekende wereld te tonen en een transparante taal te spreken. Het tegendeel is waar. Juist film doet haar uiterste best om weg te moffelen, te verstoppen en zichzelf ongrijpbaar te maken. Ernie Tee neemt zijn toehoorders mee in een verhaal over deze autonome kunstvorm met zijn eigen geheimen en grammatica.

Ernie Tee is script coach, script editor en dramaturg. Hij werkte mee aan de ontwikkeling van talloze films en televisieproducties. Tevens is hij docent Filmgeschiedenis/Filmanalyse en studieleider aan de Nederlandse Filmacademie en docent Esthetiek van het Beeld aan Luca School of Arts in Brussel. Bij Schrijversvakschool Amsterdam verzorgt hij lessen scenario en de cursus speelfilm. Dit jaar maakt Ernie Tee deel uit van de jury voor de Cinedans Student Award.

(Cinedans)

Details

The magical grammar of film
I60a2332 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op