Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Cinedans VR Films header

Cinedans VR Films

/ 45 min.

VR doet een direct fysiek en sensorisch appèl op de kijker en is bij uitstek een spannend gebied voor dansers en choreografen.

poster Cinedans Festival 2022

Cinedans heeft twee programma’s samengesteld met de mooiste, interessantste en spannendste VR films.

Laat je verrassen en koop een kaartje. Ter plekke (de Foyer naast Cinema 1) kun je kiezen uit twee verschillende samengestelde programma’s.

Programma

 • Viens! (FR 2016, ’12)

  Drie vrouwen en vier mannen, allemaal naakt, verschijnen uit het niets in de witte, zonnige kamer, buiten ruimte en tijd. Ze raken elkaar aan, delen hun energie en worden spiritueel getransformeerd; ze worden één met de wereld. De magie van VR brengt je in vervoering met deze poëtische, artistieke en geestverruimende film.

  Regie: Michel Reilhac
  Co-regisseur: Mélanie Le Grand

 • Or Bit (CN 2019, 15’)

  Wie ben jij, als publiek in Or Bit? Breek je in in de wereld van iemand anders? Of zit je zelf ook gevangen? Or Bit is een 360° dansfilm die geleidelijk de transitie onthult waarin X en Y van nieuwsgierige onderzoekers tot onderwerp van waarneming worden.

  Regie: Daming Zhang
  Choreografie: Fan Jiang

 • SHAME (NL 2021, 5’)

  360° Dansfilm van student dans van ArtEZ hogeschool voor de kunsten die stelt: "JE WILT NIET WETEN WAT ECHT MIJN EERSTE GEDACHTE WAS TOEN IK WAKKER WERD".

  Regie: Amit Palgi

 • WITHIN (SP 2022, 9’)

  Een meeslepende dans die het publiek uitnodigt om mee te gaan in de geest van Eva, een danskunstenares. De film bestaat uit vier scènes, de gebruiker moet kiezen wat hij wil zien en voor hoe lang.

  Regie: Jemima Cano
  Choreografie: Eva Guerrero
  Producer: DOOS Colectivo

 • Azimuth (SA 2019, 7’)

  Een experimentele modefilm waarbij het idee van stereotypen van Afrikaanse identiteiten als etnische 'Ander' wordt ondermijnd, uitgevoerd in een futuristische digitale ruimte van Zuid-Afrikaanse Brutalistische architectuur.

  Regie: Nirma Madhoo

 • Here (SA 2019, 10’)

  Een muziek- en dansvoorstelling van Johannesburgse kunstenaars met een handicap, die hun vakmanschap vieren en hun stad opnieuw inrichten als een inclusieve en fantastische ruimte.

  Regie: Shelly Barry

 • Ms. VeRtigo (IL 2019, 14’)

  360° film over Rona die haar stem en lichaamsbalans door een auto-ongeluk verloor. Ze droomt er van om weer te kunnen bewegen op het ritme van muziek.

  Regie: Rona Soffer

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

45 min.

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
VR Film Or Bit by Daming Zhang
VR Film Viens by Michel Reilhac
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op