Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Hotspot1

Cinema Egzotik: Connellingus Night

Dennis Hopper (VS 1990)Engels gespr., Nederlands ondert., 130 min.

Connolingus

Martin Koolhoven licht toe: “In de jaren tachtig deed Jennifer Connelly menig tienerhart sneller kloppen. Met rollen in onder andere Once Upon a Time in America en Labyrinth bewees ze zich al op jonge leeftijd. Vanavond kijken we naar Jennifer (als 14-jarige) die communiceert met insecten in een curieuze griezelfilm van de Master of Terror, en naar hoe kleine meisjes groot worden in een erotische thriller van een Hollywood-maverick.”

Phenomena

Argento schreef zelf het scenario voor deze (body-)horrorvertelling over een meisje (Connelly) dat kan communiceren met insecten. Haar gaven worden ingezet om een reeks gruwelijke moorden in een Zwitsers meisjespensionaat op te lossen. Memorabel schmieroptreden van Donald Pleasance als Dr. McGregor; Iron Maiden, Motörhead en Goblin weven het begeleidende, dreigende geluidstapijt.

The Hot Spot

Don Johnson belandt als drifter Harry Madox in een stadje in Texas, waar hij als autoverkoper een bestaan probeert op te bouwen. Andermans verleidelijke echtgenotes en de jonge Gloria Harper (Conelly) trekken hem mee in de zompig-broeierige onderwereld van small town America. Op de soundtrack dampende bluesrock, gecomponeerd door Jack Nitzsche .

Details

Hotspot2
Hotspot3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op