Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Bei Nacht erwacht (Falk Schuster, DE 2017)

Cinemini: Als de grote mensen slapen

Cinemini: Als de grote mensen slapen

Voor de allerkleinsten vertoont Eye deze maand in de Cinemini-zaal een speciaal programma over blokken, knikkers, eieren en erwtjes die er vrolijk op los spelen en bewegen.

poster Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Na de bijzondere korte (animatie)films spelen de kinderen verder met licht en schaduw in kleine tentjes en op een grote lichtbak onder leiding van de Taartrovers. Vandaag: als de grote mensen slapen, komen de dingen tot leven.

Programma

 • still Bei Nacht erwacht (Falk Schuster, DE 2017)

  Bei Nacht erwacht (Falk Schuster, DE 2017)

  's Nachts, als iedereen slaapt, ontwaakt in de kinderkamer een betoverende wereld met allerlei grappige wezens. Er is daar zoveel te ontdekken. Alleen de naderende ochtend kan abrupt een einde maken aan de avonturen van de nacht. Maar de volgende nacht komt er al aan.

 • still Sally (Luna Maurer & Roel Wouters, NL 2005)

  Sally (Luna Maurer & Roel Wouters, NL 2005)

  De kamer is wit; de vloer, de wanden, het plafond. Allemaal witte vierkanten. Je kunt niet zien hoe groot het daar is. Zou je erin rond kunnen lopen? Er komt een knikker binnenrollen. Hij danst en draait en beweegt naar de hoek achterin.

 • still Freilandeier (Daniel Faigle, DE 2006)

  Freilandeier (Daniel Faigle, DE 2006)

  Een romantisch liefdesverhaal tussen twee stop-motion geanimeerde eieren. Op een ochtend ontmoeten twee eieren elkaar op de ontbijttafel, de vonk springt meteen over, maar al snel blijken de eieren zich op gevaarlijk terrein te begeven.

 • still Peas (Oury Atlan, IL 2018)

  Peas (Oury Atlan, IL 2018)

  Een kleine groene erwt valt uit de pot die boven een bord wordt leeggegoten. Hij probeert terug te komen naar het bord om zich bij zijn vrienden te voegen voordat het diner begint.

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

60 min.

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
still Freilandeier (Daniel Faigle, DE 2006)
still Peas (Oury Atlan, IL 2018)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op