Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Grote wolf & kleine wolf (Grand loup, petit loup) (Rémi Durin, FR, 2018)

Cinemini: Grote wolf & kleine wolf

Cinemini: Grote wolf & kleine wolf

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent Eye de Cinemini-zaal. Vandaag drie korte films over allerlei verschillende dieren, waarbij de hoofdrol wordt gespeeld door een grote wolf en een kleine wolf.

poster Cinemini
Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Na de bijzondere korte (animatie)films spelen de kinderen verder met licht en schaduw in kleine tentjes en op een grote lichtbak onder leiding van de Taartrovers.

Programma

 • Some Logic (Rop van Mierlo, NL 2014, 1')

  Animatie gemaakt op basis van de schilderingen in het boek Some Logic van kunstenaar Rop van Mierlo met muziek van Young Marco. "Bij het maken van het boek Some Logic werkte ik in verschillende series schilderingen van steeds hetzelfde dier, steeds opnieuw, in dezelfde houding. Omdat de uitkomst per schildering steeds weer net anders was, was ik al tijdens het maakproces benieuwd hoe de dierschilderingen achterelkaar gezet in een animatie zouden werken. De uiteindelijke animatie laat de dieren in de volgorde van het boek zien, alle schilderpogingen op een rij; van het coverbeeld tot het laatste dier in het boek."

 • Hoanoe (Marten Visser, NL 2020, 5')

  Een kolibrie drinkt water uit een rokende vulkaan. Een lieveheersbeestje vliegt door de lucht met een kwal in zijn pootjes. Een slak beklimt een torenhoog bergmassief. Korte animatie over de natuur, maar dan net even anders.

 • Grote wolf & kleine wolf (Rémi Durin, FR 2018, 14')

  Grote Wolf woont heel gelukkig in zijn eentje onder een prachtige boom, tot op een dag een klein wolfje bij hem intrekt. Wolfje eet zijn eten op, gooit zijn spullen door de war, snurkt, kortom: hij is een enorme lastpost. Maar als Wolfje weer is vertrokken, realiseert Grote Wolf zich hoezeer hij zijn kleine kameraadje mist. Nederlandse stemmen: Louis van Beek, Enzo Coenen, Daan van Rijssel, Hymke de Vries.

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
still Hoanoe (Marten Visser, NL, 2020)
still Grote wolf & kleine wolf (Grand loup, petit loup) (Rémi Durin, FR, 2018)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 20 januari — 20 mei 2024

  Paravel & Castaing-Taylor

  Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op