Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Googuri googuri 1

Cinemini: Ik & jij

Cinemini: Ik & jij

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders/verzorgers is er Cinemini, voor kinderen van 2 tot 6 jaar, met film en aansluitend spel in een lichtlandschap. Vandaag: Wie ben ik en waar ben jij? Soms voel je je alleen terwijl je juist zo graag wilt spelen met de anderen.

poster Cinemini

Googuri Googuri (Yoshiko Misumi, JP 2010, 8”)Googuri is een zelfbedacht woord, een geheim dat een klein meisje deelt met haar oude opa. Ze vindt het heerlijk bij haar opa. Soms is hij een berg, een andere keer een boom of de zee. In haar eindeloze verbeelding reist ze samen met hem door haar wereld vol verbeelding. Googuri Googuri is een film die je voelt, met een sterke vloeiende tekenstijl. Het geeft een prachtig beeld van de wereld door de ogen van een klein kind, een klein mens dat alles ontdekt.

Tijgertje zonder strepen (Raúl 'Robin' Morales Reyes, FR 2018, 9”)Tijgertje wil zo graag spelen met de anderen. Maar hij mist streepjes op zijn lijfje en hoort er daardoor niet echt bij. Want andere tijgers hebben die wel en tijgertje wil ze ook! Daarom gaat hij op reis, op zoek naar streepjes voor op zijn vacht. Wat zal hij vinden? De film is zacht en rustig van stijl met mooie kleuren, fijne muziek en prachtig lichtspel.

Vistochtje (Uzi Geffenblad, SE 2017, 10”)Betty de kat gaat uit varen. Ze verveelt zich want ze is alleen. Alle anderen – de slakken, libellen, wormen – spelen vrolijk samen. De bananenvogels zijn zelfs met z”n drietjes en de kikker wordt vrienden met Betty”s rubberlaarsje. Betty vist van alles op en krijgt ineens een idee! Uzi Geffenblad, de Zweedse filmmaker die ookStip & Vlek maakte, laat in een dromerige film zien hoe het gevoel van lome verveling om kan slaan in een mooi avontuur.

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
Vistochtje 1
Googuri googuri 2

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op