Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Mannetje Tak (Stickman) (Jeroen Jaspaert & Daniel Snaddon, GB 2015)

Cinemini: Mannetje Tak

Cinemini: Mannetje Tak

Het is ongelooflijk wat er allemaal met Mannetje Tak gebeurt. Hij wordt bijna opgegeten door een hond, een zwaan stopt ‘m in haar nest en dan staat Tak ook nog even in brand! Gelukkig is er de kerstman die redding brengt… Voor de allerkleinsten vertoont Eye deze maand in de Cinemini-zaal een heerlijke verfilming van het bekende jeugdboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Voor de Nederlandse versie sprak Arjan Ederveen Taks stem in.

poster Cinemini

Vandaag draait Mannetje Tak, de verfilming van het gelijknamige boek van de Britse schrijfster Julia Donaldson en de Duitse illustrator Axel Scheffler. Het duo kreeg grote bekendheid door hun samenwerking voor de – eveneens verfilmde – kinderboeken De Gruffalo en De slak en de walvis.

Heerlijk leventje

Mannetje Tak is een levende tak, met ogen, neus, mond, armen en benen. Tak woont met vrouw en drie kinderen gezellig in een holle boom. Aan dat heerlijke leventje dreigt een eind te komen als het mannetje besluit een stukje te gaan wandelen. Hij wordt gegrepen door een hond die met hem wil spelen, een jong meisje gooit hem in de rivier en een zwaan gebruikt Tak om haar nest te bouwen. Zal Tak nog terug kunnen naar z'n gezin? Gelukkig is er de kerstman die redding brengt. Ee absolute aanrader voor de liefhebbers van de boekverfilmingen De Gruffalo en Het kind van de Gruffalo.

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
still Mannetje Tak (Stickman) (Jeroen Jaspaert & Daniel Snaddon, GB 2015)
still Mannetje Tak (Stickman) (Jeroen Jaspaert & Daniel Snaddon, GB 2015)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op