Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Comedy Queen (Sanna Lenken, SE 2022)

Comedy Queen

Bekijk trailer

Sanna Lenken / SE, 2022 / 93 min.

Verfilming van de gelijknamige jeugdroman over een 13-jarig meisje dat een enorm verdriet overwint met haar gevoel voor humor. Ze bedenkt vier overlevingsregels voor zichzelf.

poster Comedy Queen (Sanna Lenken, SE 2022)

Sasha is een 13-jarige tiener die onlangs haar moeder heeft verloren. Haar moeder kampte met een depressie en besloot zelf haar leven te beëindigen. Haar vader is hierdoor erg somber geworden. Lachen doet hij al lang niet meer. Sascha besluit daarom 'het leven' compleet anders aan te pakken dan haar moeder. Ze bedenkt vier overlevingsregels voor zichzelf.

Regel 1: Knip je lange haar af. Regel 2: Lees geen boeken meer. Regel 3: Zorg nooit voor iets levends. Regel 4 is het belangrijkst: word de koningin van de lach! Want als ze haar vader weer aan het lachen kan krijgen, wordt het leven weer wat lichter. In haar nieuwe levensmotto wordt ze gevolgd door haar familie en vrienden, ook al zijn de grappen die ze vertelt niet altijd even grappig.

...Volkomen terecht viel coming of age-vertelling Comedy Queen in de prijzen op twee grote jeugdfilmcompetities, in Berlijn en Chicago. Zelden wist een film beter de koppige, deels naïeve gedachtensprongen te verbeelden van een puber die probeert om groot leed te verwerken...opmerkelijk...een oprecht, warmbloedig drama waar kijkers van elke leeftijd hoop, troost en lessen uit kunnen putten. (**** NRC Handelsblad)

...Ongelooflijk knap...bijzonder mooi, waarachtig...gloedvolle, lieve blik...rijke, hartverwarmende filmervaring... (**** De Volkskrant)

...zorgvuldig...aangrijpend...voortreffelijk...dynamisch...intens...geestig en levenslustig...aandoenlijk...fijn...met scherp geschreven dialogen weet Lenken een bewonderenswaardige balans te vinden tussen ernst en lichtheid, aangrijpende herinneringen en vrolijkheid. (**** Trouw)

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Sanna Lenken

Productiejaar

2022

Productieland(en)

SE

Originele titel

Comedy Queen

Lengte

93 min.

Taal

Zweeds

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Comedy Queen (Sanna Lenken, SE 2022)
still Comedy Queen (Sanna Lenken, SE 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op