Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Copenhagen Does Not Exist (Martin Skovbjerg, DK 2023)

Copenhagen Does Not Exist

Bekijk trailer

Martin Skovbjerg / DK, 2023 / 99 min.

Martin Skovjbergs tweede speelfilm draait om het jonge stel Ida en Sander, dat zich isoleert van de buitenwereld. Ida verdwijnt spoorloos, haar vader besluit Sander te onderwerpen aan een – therapeutisch? – verhoor. Psychologisch drama, invloeden van Polanski en Hitchcock.

poster Copenhagen Does Not Exist (Martin Skovbjerg, DK 2023)

Ida en Sander gaan helemaal in elkaar op in hun woning in de binnenstad van Kopenhagen. Niets of niemand lijken ze nodig te hebben, het leven in de stad gaat volledig langs ze heen, zo verzonken zijn in hun liefde voor elkaar. Maar waarom zit Ida urenlang zwijgend, met een koptelefoon op, bij de boxen van de stereo?

Als Ida even later spoorloos is verdwenen en na maanden nog niet is teruggevonden, onderneemt haar vader actie. Hij zet Sander vast in een verlaten appartement en begint hem uit te horen, op zoek naar aanwijzingen. Is het een verhoor? Een therapie? Een poging dichterbij te komen?

Hectiek

De regisseur ziet zijn tweede speelfilm als een meditatie over het verlangen te ontsnappen aan het hectische grotestadsleven van de 21ste eeuw. Dat Ida en Sander zich midden in de stad isoleren wijst op een verlangen naar intimiteit die misschien verloren is gegaan, vertelde Skovbjerg aan vakblad Variety.

Voor Copenhagen Does Not Exist schreef Eskil Vogt het scenario; eerder werd zijn script voor The Worst Person in the World (Joachim Trier) genomineerd voor een Oscar; Zlatko Burić speelt de rol van Sander, hij ontving de Prijs voor beste acteur voor zijn rol in het bejubelde Triangle of Sadness (Ruben Östlund).

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul language

Regisseur

Martin Skovbjerg

Productiejaar

2023

Productieland(en)

DK

Originele titel

København findes ikke

Lengte

99 min.

Taal

Deens, Servisch, Zweeds

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Copenhagen Does Not Exist (Martin Skovbjerg, DK 2023)
still Copenhagen Does Not Exist (Martin Skovbjerg, DK 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op