Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Coup de chance (Woody Allen, US 2023)

Coup de chance

Bekijk trailer

Woody Allen / US, FR, JP, 2023 / 97 min.

Fanny, echtgenote van miljonair Jean, leidt een mondain leven in Parijs – de twee lijken het perfecte koppel, totdat Fanny jeugdliefde Alain tegen het lijf loopt. Bij de première in Venetië klonk luid applaus, voor de film en regisseur Woody Allen. 

poster Coup de chance (Woody Allen, US 2023)
‘Geestig’, ‘droevig’, ‘energiek’ en ‘ontspannen’ waren de woorden die de critici bezigden om de toon van Woody Allens nieuwste speelfilm te kenschetsen. De bijna 88-jarige regisseur gaat, canceling in de VS niettegenstaande, door met filmen, met wisselend succes.

Voor Coup de chance, een Franse productie, koos Allen Franse acteurs die de wereldfaam van acteurs – Cate Blanchett, Penélope Cruz – uit eerdere films van de New Yorkse cineast ontberen. Toch geven Lou de Laâge, Melvil Poupaud en Niels Schneider hun personages even bezield kleur als de sterren uit de Woody Allen-stal.

Herfstig Parijs

Fanny en de wat berooide schrijver Alain beleven een tweede, stormachtige, maar hopeloze affaire in herfstig Parijs, getooid in prachtig najaarstenue. Dat de liefde niet kan duren weten beide amants, wat de intensiteit van de gevoelens alleen maar opjaagt. Een privédetective zit hen op de hielen, huwelijkse wraak zal worden uitgeserveerd…

Voor zijn vijftigste speelfilm werd de regisseur – enkele jaren geleden door stiefdochter Dylan Farrow opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik (maar vrijgesproken door de rechter) – geprezen op het filmfestival van Venetië, waar Coup de chance in première ging. Luid applaus klonk in de zaal, voor de film en Woody Allen.

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

2023

Productieland(en)

US, FR, JP

Originele titel

Coup de chance

Lengte

97 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Coup de chance (Woody Allen, US 2023)
still Coup de chance (Woody Allen, US 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op