Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Emmanuelle Nicot / FR, BE, 2022 / 83 min.

Verpletterend regiedebuut dat alom geprezen is voor de subtiele manier waarop het een zeer shockerend onderwerp aansnijdt. Dalva is 12 jaar oud maar kleedt zich als een volwassen vrouw. Dan wordt ze abrupt bij haar vader weggehaald. Winnaar publieksprijs IFFR.

poster Dalva (Emmanuelle Nicot, BE 2022)

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden.

Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk. Dalva is het verpletterende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd.

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Emmanuelle Nicot

Productiejaar

2022

Productieland(en)

FR, BE

Originele titel

Dalva

Lengte

83 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Dalva (Emmanuelle Nicot, BE 2022)
still Dalva (Emmanuelle Nicot, BE 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op