Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still True Romance (Tony Scott, US 1993)

Dangerous Couples Night

Koolhoven & Simons: Dangerous Couples Night

Martin Koolhoven en Ronald Simons jagen achter gevaarlijke stelletjes aan, met als hoofdfilm True Romance op 35mm, geschreven door Quentin Tarantino. Voorafgaand een uur scènes en trailers die tonen hoe romantiek kan overleven te midden van geweldsuitbarstingen.

poster True Romance (Tony Scott, US 1993)
True Romance is geschreven door Quentin Tarantino en dat zullen we weten. De verlegen, eenzame, met Elvis dwepende stripfan Clarence (Christian Slater) ontmoet callgirl Alabama (Patricia Arquette), zijn droommeisje, tijdens een triple bill van oude kungfu-films in een plaatselijke bioscoop. Al snel barst het geweld los en slaat het paar op de vlucht voor zowel de politie als een stel gangsters.

Tarantino's handtekening is duidelijk zichtbaar in deze cocktail van ultrageweld, pulppoëzie en groteske misdadigers in videoclipesthetiek. Componist Hans Zimmer heeft zijn refrein schaamteloos gejat uit Badlands (1974) en ook de onbewogen voice-over verwijst naar de debuutfilm van Terrence Malick. Ook met Christopher Walken, Gary Oldman, Dennis Hopper, James Gandolfini.

Voorafgaand een uur scènes en trailers van Sonny & Jed, Bonnie & Clyde, Badlands en Wild at Heart en Perdita Durango van Alex de Iglesia, een soort vervolg op Wild at Heart, met zelfde soort personages.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Productiejaar

2023

Lengte

183 min.

Voertaal

Nederlands

Moderator

Martin Koolhoven & Ronald Simons

Productieland(en)

NL

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Onderdeel van

Koolhoven & Simons

Koolhoven en Simons buigen zich over de ins & outs van de genrefilm en presenteren niet eerder in Eye vertoonde titels binnen niets verhullende thema’s. Denk aan avonden rond de Truckerfilm, Grindhouse of de Wraak van de Natuur. Een ode aan zelden vertoonde trailers en vergeten klassiekers, waar mogelijk op 35mm, met films uit de Eye-collectie.

Lees meer
campagnebeeld Martin Koolhoven & Ronald Simons
still Bonnie and Clyde (Arthur Penn, US 1967)
still Badlands (Terrence Malick, US 1973)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op