Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Das Lehrerzimmer (Ilker Çatak, DE 2023)

Das Lehrerzimmer

Bekijk trailer

Ilker Çatak / DE, 2023 / 98 min.

Met prijzen overladen, intelligente speelfilm over de benauwende microkosmos genaamd middelbare school. Een serie diefstallen en een valse beschuldiging zetten de gedreven jonge wiskundeleraar Carla aan tot ongewone actie – haar strijd voor rechtvaardigheid stuit op felle tegenstand.

poster Das Lehrerzimmer (Ilker Çatak, DE 2023)
"Wat in de lerarenkamer gebeurt blijft in de lerarenkamer", zegt Carla (Leonie Benesch), geëngageerde en populaire leraar op een middelbare school ergens in Duitsland, in een interview met de schoolkrant.

Niet al haar collega’s lijken van deze stelregel overtuigd; na een serie diefstallen, waarvan een van haar leerlingen, een jongen van Turkse komaf, publiekelijk wordt verdacht, besluit Carla de onderste steen boven te krijgen. Ze laat geld rondslingeren in de lerarenkamer en laat de camera van haar laptop draaien – iemand hapt toe, de beelden wijzen in de richting van mevrouw Kuhn, lid van het ondersteunend personeel.

Carla wil de waarheid naar buiten brengen, maar stuit op felle tegenstand van haar collega’s en verontwaardigde ouders: wat is laakbaarder: de valse beschuldiging van een leerling of de uitlokking?

Hogedrukketel

Das Lehrerzimmer is een intelligent, aangrijpend portret van het middelbareschoolsysteem als een gesloten microkosmos. Leraren en leerlingen zijn tot elkaar veroordeeld, de lerarenkamer een hogedrukkketel: de collega’s nemen Carla haar idealisme en populariteit kwalijk, zelf zijn ze vaak te onverschillig om zich in te spannen voor de leerlingen van een multiculturele school.

Ilker Çataks vierde lange speelfilm ontving vijf onderscheidingen van de Deutsche Filmpreise en is genomineerd als beste Europese speelfilm.

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 6 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Ilker Çatak

Productiejaar

2023

Productieland(en)

DE

Originele titel

Das Lehrerzimmer

Lengte

98 min.

Taal

Duits, Turks, Pools, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Das Lehrerzimmer (Ilker Çatak, DE 2023)
still Das Lehrerzimmer (Ilker Çatak, DE 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op