Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Das Mädchen und die Spinne

Das Mädchen und die Spinne

Bekijk trailer

Ramon Zürcher, Silvan Zürcher / CH, 2021 / 99 min.

 De Zwitserse tweeling Ramon en Silvan Zürcher bestempelt hun nieuwe film als het tweede deel van wat een trilogie moet worden over "menselijke verbondenheid". Dat laatste lijkt overigens minder op saamhorigheid te slaan dan op de complexiteit van relaties. 

poster Das Mädchen und die Spinne
Na een tijd een appartement te hebben gedeeld met Mara gaat Lisa verhuizen. Geruisloos gaat dat niet. Letterlijk niet, zoals wanneer een drilboor beton opensplijt.

De schurende manier waarop de personages met elkaar omgaan, laat zien dat er bij de verhuizing meer komt kijken dan het simpelweg verplaatsen van inboedel. Mara's gedrag laat zich moeilijk inschatten. Deelden Lise en zij meer dan alleen het appartement? Ondertussen zijn er tussen Lisa's moeder, een paar buren en klusjesmannen contacten in verschillende gradaties van intimiteit.

De film van de tweelingbroers Zürcher heeft niet alleen een vervreemdende atmosfeer, maar krijgt in coronatijd extra betekenis. Want in de krappe interieurs en shots is Lisa, Mara en de anderen bitter weinig afstand tot elkaar gegund. Details als Mara's koortslip en het spinnetje uit de titel maken in meer dan één opzicht kriebelig. De Zürchers zijn meesters in het ensceneren van ongemak.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul language

Regisseur

Ramon Zürcher, Silvan Zürcher

Productiejaar

2021

Productieland(en)

CH

Originele titel

Das Mädchen und die Spinne

Lengte

99 min.

Taal

Duits

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Das Mädchen und die Spinne
still Das Mädchen und die Spinne

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op