Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
De belofte van pisa eye filmmuseum 7

De Belofte van Pisa

Norbert ter Hall / NL, 2019 / 105 min.

Je groeit op in een Amsterdamse volksbuurt, hebt een oudere broer die in de gevangenis raakt en probeert je overeind te houden op het Muzieklyceum in Amsterdam-Zuid. Regisseur Norbert ter Hall verfilmde Mano Bouzamours bestseller over z’n jeugd, met in de hoofdrollen onder anderen Shahine El-Hamus, Yorick van Wageningen en rapper Sjaak. Slotfilm van het Nederlands Film Festival. 

Poster de belofte van pisa eye filmmuseum

De vijftienjarige Samir wordt op het Muzieklyceum Zuid aangenomen. Als enige leerling van Marokkaanse afkomst is hij een vreemde eend in de bijt. Sams tien jaar oudere broer Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen. Zo goed en zo kwaad als het gaat, houdt Sam zijn twee werelden gescheiden en is hij vastbesloten om zich aan zijn belofte te houden.

bestseller Mano Bouzamour

Voor het scenario van De belofte van Pisa tekende Robert Alberdingk Thijm (Dunya & Desie, A”dam-E.V.A.). Alberdingk Thijm baseerde zich op de gelijknamige bestseller van schrijver Mano Bouzamour. De film speelt zich grotendeels af in Amsterdam-Noord. De muziekscore is gemaakt door de producer van AfroJack en is gecombineerd met modern klassiek van Simeon ten Holt. Zijn Canto ostinato werd speciaal voor de film gearrangeerd voor een blazersensemble.

De hoofdrol wordt vertolkt door Shahine El-Hamus (Vals). Ook acteurs Olivia Lonsdale, Yorick van Wageningen (Oorlogswinter), Mahfoud Mokaddem, Rapper Sjaak, Thor Braun (De Boskampi”s), Monic Hendrickx (Penoza) en Nora El Koussour (Layla M.) zijn in de film te zien.

[bron: NFF]

“...Geslaagd...mooi...geloofwaardig... knappe prestatie...rijk aan contrast... (De Filmkrant)

Details

Regisseur

Norbert ter Hall

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

De Belofte van Pisa

Lengte

105 min.

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

De belofte van pisa eye filmmuseum 1
De belofte van pisa eye filmmuseum 8
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op