Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The wanderers eye filmmuseum01

De Keuze van Koolhoven: Night of the Gangs

Regisseur en onstuitbare cinefiel Martin Koolhoven (Oorlogswinter, Brimstone) vertelt in De Keuze van Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt en in het bijzonder over de rijke geschiedenis van de genrefilm, die hij een warm hart toedraagt.  Deze maand tackelt Koolhoven het genre van de bendefilm ('gang movies') aan de hand van The Wanderers (1979).

poster De Keuze van Koolhoven

Regisseur Philip Kaufman, zelf geboren in het gewelddadige Chicago, tekent de clashes tussen rivaliserende jeugdbendes in de South-Bronx, New York, waar het er in de vroege jaren zestig niet zachtzinnig aan toe gaat.

De Italiaanse The Wanderers nemen het op tegen de Wongs, de Ducky Boys en de Baldies onder aanvoering van Terror, de 200 kilo zware cultacteur Erland Van Lidth, dit alles op de tonen van de rock ”n” roll en vervat in een lichtvoetige genrefilm die ook enkele dramatische momenten kent.

Martin Koolhoven vertelt over zijn keuze voor Kaufmans film en zijn fascinatie voor de gang movie, waarvan hij meerdere fragmenten vertoont.

Details

The wanderers eye filmmuseum02
The wanderers eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op