Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Beeld gangsters scarface

De kijk van Koolhoven: American Gangsters 1

Geen zin in dorre colleges, maar wel alles van film willen weten? Met aanstekelijke flux de bouche neemt presentator Martin Koolhoven je mee door de de filmgeschiedenis. Martin komt in hoogst eigen persoon naar Eye, waar je de zes afleveringen van de VPRO-tv-serie De kijk van Koolhoven op groot doek kunt zien, vóór de reguliere uitzending. 

poster De Kijk van Koolhoven

Vanavond “American Gangsters”, met Scarface als hoofdfilm. Aansluitend op zijn presentatie geeft Koolhoven een inleiding op zijn keuzefilm.

Scarface (Brian De Palma, US 1983, 170')Deze keer de VPRO-aflevering American Gangsters. Vanavond buigt hij zich over de rijke en bloederige geschiedenis van de Amerikaanse gangsterfilm, met vanavond veel aandacht voor The Godfather. In de uitzending viel Brian De Palma's remake van Scarface buiten de boot, een film die door de jaren heen een steeds groter aantal fans kreeg.

Tony Montana ontpopt zich in het Miami van de vroege jaren tachtig tot een meedogenloze drugshandelaar. Het is de onvermijdelijke uitkomst van de criminele carrière van een voor Fidel Castro uitgeweken Cubaanse balling die zich begin jaren tachtig opwerkte tot de schrik van Miami en omstreken. De score van Giorgio Moroder voorziet de geweldexplosies van een fraai randje kitsch.

Details

Scarface4
Scarface1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op