Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Beeld sequels shop horrors

De kijk van Koolhoven: Sequels and Remakes

Geen zin in dorre colleges, maar wel alles van film willen weten? Gewapend met aanstekelijke flux de bouche vertelt filmmaker Martin Koolhoven je alles wat je wil weten over zijn favoriete (genre)films. Martin komt in hoogst eigen persoon naar Eye, waar je de zes afleveringen van de VPRO-tv-serie De kijk van Koolhoven op groot doek kunt zien, vóór de reguliere uitzending. 

poster De Kijk van Koolhoven

Net als in het vorige seizoen van De kijk van Koolhoven behandelt Martin de filmgeschiedenis aan de hand van verschillende thema”s. Vanavond buigt hij zich over de sequel en de remake, iets waar we de laatste jaren mee overspoeld werden, maar waar toch ook een rijke geschiedenis van is. Aansluitend de hoofdfilm Little Shop of Horrors.

Little Shop of Horrors (Frank Oz, US 1986, 102')Little Shop of Horrors van Frank Oz nam de musical van Howard Ashman en Alan Menken als uitgangspunt, terwijl Ashman en Menken zich weer baseerden op de gelijknamige zwarte lowbudgetkomedie van Roger Corman uit 1960.

Martin Koolhoven:

“Het is altijd weer hetzelfde liedje. Er valt zoveel te vertellen in een aflevering dat er uiteindelijk pareltjes te weinig aandacht krijgen of zelfs buiten de boot vallen. Ik had Little Shop of Horrors bij zowel de 'Sequels & Remakes'-aflevering op mijn longlist staan als bij die over aliens, maar uiteindelijk is het toch kill your darlings. Gelukkig heb ik bij Eye steeds de mogelijkheid om nog wat extra uit te wijden.

Details

Nl fma bt kp 7013 26
Nl fma bt kp 7013 25
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op