Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Beeld time after time

De kijk van Koolhoven: Tijdreizen

Geen zin in dorre colleges, maar wel alles van film willen weten? Gewapend met aanstekelijke flux de bouche neemt presentator Martin Koolhoven je mee door de filmgeschiedenis. Martin komt in hoogst eigen persoon naar Eye, waar je de zes afleveringen van de VPRO-tv-serie De kijk van Koolhoven op groot doek kunt zien, vóór de reguliere uitzending. 

poster De Kijk van Koolhoven

Net als in het vorige seizoen behandelt Martin de filmgeschiedenis aan de hand van verschillende thema”s. Vanavond buigt hij zich over het fenomeen tijdreizen, een van de oudste fantasieën van de mensheid, in oude tijden beleefd door trippende sjamanen, later via dat wonderlijke bouwsel genaamd tijdmachine. Aansluitend Time After Time.

Time After Time (Nicholas Meyer, US 1979, 112”)Wie had dat gedacht, Jack the Ripper (David Warner) die via de tijdmachine van schrijver H.G. Wells (Malcolm McDowell) weet te ontsnappen naar 1980, omdat de grond hem te heet onder de voeten wordt? Dat het kan, bewijst regisseur Nicholas Meyer in deze buitengewoon vermakelijke pastiche op het SF-genre. Wells gaat achter de Ripper aan, om te voorkomen dat de maniakale geest van de moordenaar losbreekt in een technologisch zoveel geavanceerdere wereld.

Details

still Time After Time (Nicholas Meyer, US 1979)
still Time After Time (Nicholas Meyer, US 1979)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op