Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Salon van het verdriet 02

De salon van het verdriet + herinneringen kijken mij aan

Vluchtelingen: ze waren er toen en ze zijn er nu. Filmer Kees Hin, die EYE deze maand eert met een overzicht, maakte een indringende documentaire over drie Russische vrouwen in Nederland. Heimwee naar het vaderland blijkt een constante. Vooraf: Herinneringen kijken mij aan, met een compositie van Otto Ketting als uitgangspunt.   

Salon van het verdriet 01

Drie Russische vrouwen van drie verschillende generaties verschijnen voor de camera: een vrouw die voor de Oktoberrevolutie van 1918 is gevlucht, een vrouw die als “Ostarbeiterin” tijdens WOII in Duitsland te werk werd gesteld en later naar Nederland reisde, en de 25-jarige Tatjana, die vrijwillig naar het westen is gekomen. Een indringend document over in tijd en ruimte ontheemde medemensen die heimwee hebben naar hun vaderland. Met muziek van componist Otto Ketting.

Vooraf: Herinneringen kijken mij aan, opnamen uit Hins eigen archief: outtakes en fragmenten van nooit voltooide films in een found footage-productie, gemonteerd met een compositie van Otto Ketting als uitgangspunt: film voor de muziek, in plaats van muziek voor de film.

Inleiding door Rolf Orthel, producent van de film.

Details

Salon van het verdriet 01 0
Salon van het verdriet 03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op