Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Dead & Beautiful (David Verbeek, NL/TW 2021)

Dead & Beautiful

Bekijk trailer

David Verbeek / NL, 2021 / 98 min.

Vijf vrienden, superrijke, superverveelde twintigers in Taiwan, ontdekken na een rare nacht dat ze vampiers zijn geworden. David Verbeeks achtste lange speelfilm is een spiritueel portret van de nieuwe Chinese rijken in de metropool en zijn meest ambitieuze project tot nu toe.

poster Dead & Beautiful (David Verbeek, NL/TW 2021)
De vrienden in Dead & Beautiful zijn apathisch. Dood en leeg van binnen zijn ze, naar eigen zeggen. Totdat ze na een rare nacht in de stad wakker worden met puntige hoektanden en een dorst naar bloed. Opeens wordt het leven spannend, maar de vraag is of ze elkaar nog kunnen vertrouwen…

Voor zijn achtste lange speelfilm was Verbeek (R U There, Shanghai Trance, Club Zeus) jaren onderweg. De in China wonende regisseur – Verbeek is gefascineerd door de razendsnelle economische en culturele ontwikkelingen in het land – moest dealen met de censuurofficials.

De Chinese staat ziet niet graag dat kunstenaars zich met het vampierthema bezighouden: bijgeloof wordt in de communistische heilstaat niet gewaardeerd. De verbeelding mag niet worden gevoed met ongrijpbare, niet-rationele zaken als geesten en ondoden. Door slim om het thema heen te werken kreeg Verbeek toch toestemming voor het scenario waar hij al tien jaar geleden aan was begonnen.

Verbeek leerde in Shanghai een groepje steenrijke, feestende jongeren kennen. Over die fuerdai – kinderen van de nieuwe Chinese rijken - wilde hij een film maken. Waar zoeken ze naar? Hoe leven ze in de nieuwe miljoenensteden van staal, glas en beton? Cameraman Jasper Wolf vangt de groep vampiertwintigers in indrukwekkende beelden.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fearThis movie contains foul language

Regisseur

David Verbeek

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL

Originele titel

Dead & Beautiful

Lengte

98 min.

Taal

Engels, Mandarijn

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Dead & Beautiful (David Verbeek, NL/TW 2021)
still Dead & Beautiful (David Verbeek, NL/TW 2021)

Ook nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op