Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Dear Comrades! (Andrei Konchalovsky, RU 2020)

Dear Comrades!

Andrei Konchalovsky / RU, 2020 / 116 min.

Deze aangrijpende Russische film is gesitueerd in de Sovjet-Unie in 1962, ten tijde van Chroesjtsjov, toen een arbeidersstaking bloedig werd neergeslagen. Een geschiedenis die jarenlang in de doofpot werd gestopt. De in prachtig zwart-wit beelden geschoten film werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met de speciale juryprijs.

poster Dear Comrades! (Andrei Konchalovsky, RU 2020)

Ljudmila is een lokale partijbestuurder in Novotsjerkassk, een stad in het zuiden van de Sovjet-Unie. Ze is een trouw communist die tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht voor de ideologie van Stalin. Wanneer een arbeidersstaking in de plaatselijke fabriek dreigt, pleit Ljudmila voor een hard optreden om het verzet de kop in te drukken.

Maar de demonstratie is onvermijdelijk en ook haar opstandige dochter kiest de kant van de arbeiders. De bijeenkomst wordt door de autoriteiten hard neergeslagen. Ljudmila is getuige van het bloedbad en de paniek en komt tot het gruwelijke besef dat haar dochter mogelijk is omgekomen. Haar wereldbeeld kantelt. Ondanks de blokkade van de stad, de massale arrestaties en de pogingen van de autoriteiten om het bloedbad te verdoezelen, gaat ze wanhopig op zoek naar haar dochter.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul language

Regisseur

Andrei Konchalovsky

Productiejaar

2020

Productieland(en)

RU

Originele titel

Dorogie tovarishchi (Eng.), Dorogie tovarisjtsji (NL)

Lengte

116 min.

Taal

Russisch

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

still Dear Comrades! (Andrei Konchalovsky, RU 2020)
still Dear Comrades! (Andrei Konchalovsky, RU 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op