Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Death on the Nile (Kenneth Branagh, GB 2019)

Death on the Nile

Bekijk trailer

Kenneth Branagh / US, 2022 / 127 min.

Na Murder on the Orient Express speelt Kenneth Branagh opnieuw de beroemde detective Hercule Poirot. Branagh, die ook in de regiestoel zat, maakte van Agatha Christie's klassieker uit 1937 een gewaagde mysterythriller over obsessieve liefde en jaloezie. Vertoning op magnifiek 70mm!

poster Death on the Nile (Kenneth Branagh, GB 2019)
De Belgische speurder Hercule Poirot stapt op zijn vakantie in Egypte aan boord van een glamoureuze rivierstoomboot, samen met een beeldschoon stel-op-huwelijksreis. Maar het plezierreisje verandert in een koortsachtige zoektocht naar een moordenaar die tussen de mondaine gasten rondwaart.

Bij zijn detectivewerk onder de passagiers en bemanning stuit Poirot op een giftige mix van hartstocht en jaloezie. Dankzij de briljante pen van Agatha Christie beschikt Branagh voor zijn regie over genoeg sinistere plotwendingen om de identiteit van de moordenaar tot op het laatst in nevelen gehuld te houden…

Voor Death on the Nile wist Branagh een aantal bekende namen uit het comedycircuit te strikken, zoals Dawn French, Jennifer Saunders en Russell Brand.

70mm

Kenneth Branagh heeft als regisseur intussen meer dan twintig films op zijn naam staan. Regelmatig kiest hij voor het 70mm-formaat; na een aantal Shakespeare-verfilmingen kwam hij enkele jaren geleden met Murder on the Orient Express op 70mm.

Eye is met KINO in Rotterdam de enige bioscoop in de Benelux die met regelmaat films op 70mm vertoont. De grootbeeldprojectie op een oppervlak van 11,9 bij 5,40 meter garandeert meer detaillering, helderder kleuren en neemt de kijker mee in een overdonderende filmervaring.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Kenneth Branagh

Productiejaar

2022

Productieland(en)

US

Originele titel

Death on the Nile

Lengte

127 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Death on the Nile (Kenneth Branagh, GB 2019)
still Death on the Nile (Kenneth Branagh, GB 2019)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op