Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Death proof still1

Death Proof

Quentin Tarantino / US, 2007

Bij de première van The Hateful Eight brengt EYE een aantal onvervalste Tarantino highlights op het grote doek, ver weg van de petieterige, ondermaatse en véél te krappe schermpjes van mobiel, tablet of laptop. Speciaal voor de liefhebbers: vertoningen van Grindhouse : Death Proof, Pulp Fiction en Reservoir Dogs op eerlijk, diep-warm menselijk 35mm-celluloid!

Death proof poster

“Grindhouse' is de Amerikaanse benaming voor gruizige bioscopen die in de jaren zestig en zeventig dito gruizige cinema van de onderste plank vertoonden. Tarantino”s virtuoze kopie van een B-film uit de jaren zeventig zou niet hebben misstaan op de vertoningslijst van toen.

In Death Proof vermoordt een psychopathische stuntman (Kurt Russell) jonge vrouwen met zijn stuntwagen; Tarantino kopieerde het genre met uiterste precisie, van het bijbehorende rammelende script, beschadigd beeld, haperende scènes tot en met de misvormde geluidssporen.

De film is onderdeel van de door Robert Rodriguez, Tarantino en anderen geregisseerde en geschreven double bill Grindhouse (met neptrailers in stijl), een eerbetoon aan de verloren gegane traditie van de exploitatiebioscoop. Rodriguez tekende voor Planet Terror.

Details

Regisseur

Quentin Tarantino

Productiejaar

2007

Productieland(en)

US

Originele titel

Death Proof

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Death proof still3
Death proofstill2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op