Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Decision to Leave (Park Chan-wook, SK 2022)

Decision to Leave

Bekijk trailer

Park Chan-wook / KR, 2022 / 138 min.

Een man is van een berg gevallen – is hij een handje geholpen? Detective Hae-joon gaat op onderzoek uit en raakt in de ban van de verleidelijk mysterieuze weduwe Seo-rae. Fraai gestileerde, romantische thriller-noir van Park Chan-wook, winnaar prijs Beste regie in Cannes.    

poster Decision to Leave (Park Chan-wook, SK 2022)

Hoe lang kun je professionele afstand bewaren, als detective? Je niet mee laten slepen door romantische gevoelens als de hoofdverdachte een mysterieuze verleidster blijkt? Dat zijn de vragen die door het hoofd schieten van detective Hae-joon als hij Seo-rae, de weduwe van de verongelukte man, ontmoet. Was zijn dood toeval of is er een motief voor moord?

Met dit Hitchcock-achtige uitgangspunt in het hoofd verfilmde Park Chan-wook (Oldboy, The Handmaiden) een romantische thriller-noir die de duistere kanten van de liefde verkent. De ingenieuze plot spitst zich toe op de vraag of de weduwe zo onschuldig als ze zich voordoet – zal Hae-Joon haar volgende prooi zijn?

Klassiek verfijnd

“Ik wilde altijd al een politiefilm maken die anders is”, lichtte Park Chan-wook toe bij de internationale première van de film in Cannes, waar Decison to Leave werd onderscheiden met de prijs voor Beste regie. ‘Het moest een klassiek verfijnde en rustige film worden; de personages worden verteerd door emoties, maar blijven beheerst”, vertelde Park.

Park werkte de afgelopen jaren in vele genres – van actiewraakthriller (Oldboy) en vampierfilm (Thirst) tot BBC-spionageserie (Little Drummer Girl) –, toch is zijn vertrekpunt altijd dezelfde. Het gaat om de romantische aantrekkingskracht tussen de personages. “Niemand anders ziet dat zo”, zegt Park, “maar voor mij is dat een gegeven.”

...spannend...betoverend mooi...memorabele momenten...ingenieuze plot...prachtig...precieze mise-en-scène, met fraaie beeldcomposities en vernuftige stilistische invallen... (***** NRC Handelsblad)

...ingenieus...meest romantische film van het jaar...oogstrelend camerawerk...alles smelt hier subliem samen. (Algemeen Dagblad, ****1/2, Guido Tienhooven)

...zinderend...buitengewoon elegant...fraai...prachtig...briljant...gaaf gecomponeerd...sluimerend zwoel...Mooi...bijzonder virtuoze montage...smeekt om opnieuw bekeken te worden... (**** De Volkskrant)

Bijzondere vertoningen

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Park Chan-wook

Productiejaar

2022

Productieland(en)

KR

Originele titel

Heojil kyolshim

Lengte

138 min.

Taal

Koreaans, Chinees

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Decision to Leave (Park Chan-wook, SK 2022)
still Decision to Leave (Park Chan-wook, SK 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op