Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Deerskin quentin dupieux 1

Deerskin

Quentin Dupieux / FR, 2019 / 77 min.

Hoogstoriginele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was een van de verrassingen op het festival. Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt.

Poster deerskin

Met de aanschaf van een unieke hertenleren jas krijgt Georges van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna hij zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Zo ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

autoband

Deerskin is een originele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux. Filmmaker Dupieux (1974) produceert onder de naam Mr. Oizo ook elektronische muziek. Het nummer Flat Beat met de gele handpop Flat Eric was een internationaal succes.

Eerder maakte Dupieux onder andere het volstrekt originele Realité en de cultfilmhit Rubber, over een autoband die tot leven komt en mensen doodt met zijn psychische vermogens.

In Dupieux” zevende speelfilm Deerskin worden de hoofdrollen vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu, La fille inconnue).

“...humor heerlijk onnavolgbaar...welgemikt...geweldige soundtrack...onweerstaanbaar... (De Filmkrant)

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Quentin Dupieux

Productiejaar

2019

Productieland(en)

FR

Originele titel

Le daim

Lengte

77 min.

Taal

French

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Deerskin quentin dupieux 3
Deerskin quentin dupieux 4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op