Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Desiree (Felix de Rooy, NL 1984)

Desiree

Felix de Rooy / NL, 1984 / 96 min.

Een vrouw neemt een rigoureus besluit als ze in handen valt van een sekte. Deze no budget-productie duikt via flashbacks diep in de familiale trauma's die ze heeft opgelopen. Felix de Rooy baseerde zich voor zijn black cinema-debuut op een nieuwsbericht.

poster Desiree (Felix de Rooy, NL 1984)
Een eenzame vrouw (een sterke rol van Marian Rolle) belandt in de klauwen van een sekte. Ze wordt verliefd op een man buiten de sekte en raakt zwanger. Wanneer de man door haar zijn baan verliest, verlaat hij haar. De sekteleider acht het kind onrein omdat het verwekt is door een ongelovige, waarna de vrouw een rigoureus besluit neemt.

Felix de Rooy baseerde zijn Repulsion-achtige film op een berichtje dat op nieuwjaarsdag 1980 in New York de kranten haalde, over een vrouw die haar kind in een brandende oven stopte om de duivel uit te drijven. Hij bewerkte het nieuwsbericht eerst als monoloog, opgevoerd op het toneel onder regie van De Rooy, en daarna maakte hij er zijn filmdebuut mee – een film van een rauwe kracht.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Felix de Rooy

Productiejaar

1984

Productieland(en)

NL

Originele titel

Desiree

Lengte

96 min.

Taal

English

Ondertiteling

NONE

Drager

35mm

Onderdeel van

Felix de Rooy

Felix de Rooy (1952) is een filmmaker uit Curaçao die ook actief is als acteur, beeldend kunstenaar, theatermaker en verzamelaar. Veel jonge makers in Nederland en op de Cariben zien hem als belangrijke inspiratiebron. Eye presenteert een overzicht van korte en lange speelfilms van en met Felix de Rooy.

Lees meer
campagnebeeld Felix de Rooy – The Museum of My Mind (© Vincent Jong Tjien Fa)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op