Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Deux jours une nuit 20000243 st 7 s high 1

Deux jours, une nuit

Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne / BE, 2014

De nieuwste film van de gebroeders Dardenne draaide in de competitie van Cannes. De hoofdrol in dit actueel sociaal drama is voor de Franse ster Marion Cotillard: ze speelt een vrouw die slechts één weekend de tijd heeft om haar werk te behouden. Wanhopig zoekt ze steun bij haar collega's.

Deux jours une nuit 20000243 ps 1 s high 0

De gebroeders Dardenne - bekend van veelgeprezen films als Rosetta en L'enfant - hebben hun nieuwste film opnieuw gedraaid in en rond de Waalse plaats Seraing. Hier heeft Sandra (Cotillard) slechts twee dagen en een nacht de tijd om haar baan veilig te stellen. Ze moet dan wel haar collega”s ervan overtuigen om hun bonus af te staan. Die komen voor een dilemma te staan: zijn ze in deze barre tijden solidair of niet?

Sandra wordt bijgestaan door haar echtgenoot, gespeeld door de Belgische acteur Fabrizio Rongione. Hij is een oude bekende in de films van de broers; Rongione speelde in vijf eerdere films van de broers, waaronder Rosetta (1999), L'enfant (2005), Le silence de Lorna (2008) en Le gamin au vélo (2011). De laatste film won de Grote Prijs van het Cannes-filmfestival.

Marion Cotillard speelde onder meer in De rouille et d'os, The Dark Knight Rises en Midnight in Paris. In 2007 won ze een Oscar voor Beste Actrice voor haar vertolking van Edith Piaf in de film La vie en rose.

Details

Regisseur

Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Productiejaar

2014

Productieland(en)

BE

Originele titel

Deux jours, une nuit

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Deux jours une nuit 20000243 st 6 s high 1
Deux jours une nuit 20000243 st 5 s high 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op