Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Dinner in America (Adam Rehmeier, US 2020)

Dinner in America

Bekijk trailer

Adam Rehmeier / US, 2020 / 106 min.

Punkrocker John Q Public, pyromaan uit overtuiging, raakt verzeild in onverwachte romance met misfitmeisje Patty, zijn grootste fan. Adam Rehmeier schetst een droogkomisch portret van quirky liefde in de Amerikaanse suburbs, in de traditie van de slacker- en stonerfilm, maar dan toch anders. Nu ook landelijk te zien in Nederland.

poster Dinner in America (Adam Rehmeier, US 2020)

‘Boy meets girl’ is een eeuwenoud gegeven dat steeds nieuwe uitwerking behoeft. Een van de nieuwste variaties op het thema is Adam Rehmeiers Dinner in America, onder meer te zien op het Sundance Film Festival en winnaar van de Rebel with a Cause Award van het Tallin Black Nights Film Festival.

Als punkrocker John Q Public, de gebivakmutste zanger van de band PsyOps, moet schuilen voor de politie – Public heeft zijn pyromane lusten weer ’s botgevierd – ontmoet hij het nerdy misfitmeisje Patty. Patty weet niet dat Public haar bewonderde zanger is, Public heeft geen idee dat Patty zijn grootste fan is. Samen trekken ze door de suburbs van Michigan, als een 21ste-eeuwse cartoonversie van Bonnie en Clyde.

Met Dinner in America leverde Rehmeier een komische, bitterzoete liefdegeschiedenis die tevens een portret is van het verval van de Amerikaanse voorsteden, waar Patty en Public regelmatig aanzitten aan de dinertafels. Bij uitbreng van de film werden de flitsende, ruige dialogen geroemd evenals het spel van Emily Skeggs (Patty) en Kyle Gallner (Public).

Over de regisseur

Adam Rehmeier (Nebraska City, US) werkt al ruim tien jaar in de filmindustrie als camera-operator, cameraman en editor. Als regisseur filmde hij vanaf 2011 vier lange speelfilms, waarvan The Bunny Game (2011) en Jonas (2013) – donkergetinte vertellingen over mensen aan de rand van de Amerikaanse samenleving – de aandacht trokken in het festivalcircuit.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Dinner in America is de videoclip Marion (5') van Sander Vos en de Waterlanders te zien uit 1998.

Pers over Dinner in America

…heerlijk…een zomerse verrassing…opvallend kleurrijke optredens…magisch…ontroerend…een gouden hart… (**** Trouw)

…aangenaam, kleurrijk…zo sympathiek doordat het knalt en knettert tussen de hoofdpersonages…eigenzinnig…onweerstaanbaar…overtuigend…oprechte charme…. (De Volkskrant)

Eigenzinnige ode…teder…bijzonder fris…een klein hartje…kostelijke punkkomedie…uitstekend…grappig…ik werd diep geroerd… (Het Parool)

Deze film wordt door Eye Filmmuseum ook landelijk uitgebracht.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Adam Rehmeier

Productiejaar

2020

Productieland(en)

US

Originele titel

Dinner in America

Lengte

106 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Dinner in America (Adam Rehmeier, US 2020)
still Dinner in America (Adam Rehmeier, US 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op