Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Do Not Hesitate (Shariff Korver, NL 2021)

Do Not Hesitate

Bekijk trailer

Shariff Korver / NL, GR, 2021 / 90 min.

Drie jonge Nederlandse soldaten op missie ergens in het Midden-Oosten. Erik, Roy en Thomas raken met pech in de woestijn, ramp volgt op ramp. De derde lange speelfilm van Shariff Korver is een visueel en psychologisch krachtige vertelling over stress en sluimerende paranoia.  

poster Do Not Hesitate (Shariff Korver, NL 2021)
Op vredesmissie in het Midden-Oosten komt het militaire voertuig van Erik, Roy en Thomas met pech stil te staan, middenin de woestijn. De soldaten proberen het hoofd koel te houden, maar voelen zich bedreigd van alle kanten.

Dan duikt Khalil op; de 14-jarige Arabische jongen eist compensatie voor de geit die de soldaten per ongeluk hebben neergeschoten, eerder zal hij de mannen niet verlaten. Wanneer de reddingsploeg uitblijft besluiten de soldaten Khalil te volgen op zoek naar water. Waar leidt hij ze naartoe? Kunnen ze hem wel vertrouwen?

Do Not Hesitate is zowel een spannende parabel over Nederlandse militairen op vredesmissie als indringende psychologische studie van jonge soldaten die onder druk komen te staan.

Spanning

Regisseur Shariff Korver (Penoza, The Intruder) deed voor zijn derde lange speelfilm veel onderzoek naar hoe Nederlandse militairen hun missie hebben beleefd. Welke emoties hielden ze binnen?

Met scenarioschrijver Jolein Laarman wilde hij erachter komen hoe het is om onder grote spanning te staan in een potentieel vijandige situatie. Hun film - met krachtige beelden van cameraman Nadim Carlssen - werd geselecteerd voor het prestigieuze Tribeca Film Festival in New York.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Shariff Korver

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL, GR

Originele titel

Do Not Hesitate

Lengte

90 min.

Taal

Nederlands, Arabisch, Engels

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Do Not Hesitate (Shariff Korver, NL 2021)
still Do Not Hesitate (Shariff Korver, NL 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op