Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Luc Besson / FR, US, 2023 / 113 min.

Terug van weggeweest: Luc Besson. Zijn nieuwste film is een actiegedreven psychodrama over een jongeman die als kind werd mishandeld: honden zijn z’n steun en toeverlaat, wraak is wat hem drijft. Glansrol voor Caleb Landry Jones als getraumatiseerde overlever.

poster DogMan (Luc Besson, FR/US 2023)
Landry Jones speelt de ongelukkige Douglas; als kind werd hij door z’n vader mishandeld en tussen de honden gegooid. Die vallen hem niet aan, maar beschermen hem. Honden worden Douglas’ beste vrienden en met hen zoekt hij gerechtigheid voor wat hem is aangedaan.

DogMan is het verhaal van een getraumatiseerde overlever die een heel eigen, unieke persoonlijkheid heeft ontwikkeld, wars van de gewone ‘beschaafde’ omgangsvormen.

Verrassend

De film laat ook een nieuwe, verrassende kant van Besson als regisseur zien, stelt Alberto Barbera, directeur van het filmfestival van Venetië. De maker van spectaculaire actiefilms als Léon, The Fifth Element en Lucy blijkt ook een acteursregisseur met oog voor subtiel psychologisch drama. Hoofdrolspeler Caleb Landry Jones – bekend van X-Men, Nitram en Three Billboards Outside Missouri – geeft de psychisch verwonde hoofdpersoon indrukwekkend gestalte.

DogMan markeert de terugkeer van Besson op het witte doek; de regisseur lag onder vuur wegens beschuldigingen van verkrachting en grensoverschrijdend gedrag, maar werd steeds vrijgesproken. De Engels gesproken Franse productie werd geselecteerd voor het hoofdprogramma van de Biennale, het filmfestival van Venetië.

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Luc Besson

Productiejaar

2023

Productieland(en)

FR, US

Originele titel

Dogman

Lengte

113 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still DogMan (Luc Besson, FR/US 2023)
still DogMan (Luc Besson, FR/US 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op