Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Dragon inn eye filmmuseum01

Dragon Inn

Hu King / TW, 1967 / 111 min.

In 2003 bracht Tsai Ming-liang een eerbetoon aan de meester van de martial arts-cinema, King Hu. Diens Dragon Inn vormde het decor van Tsai's Goodbye, Dragon Inn, waarin King Hu's gewelddadige kaskraker te zien is in een oude bioscoop. Bij Tsai's VR-kunstwerk The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur, documentaires en ook de film van King Hu.

Dragon inn poster

Dragon Inn bleek van grote invloed; regisseur King Hu brak met traditionele verwachtingen over de invulling van vrouwelijke rollen en introduceerde ook archetypen van het wuxia-genre, zoals de eunuch en de zwaardvechter. De strak gestileerde en gechoreografeerde film betekende de internationale doorbraak van de in Beijing geboren filmmaker.

vernieuwende actiescènes

De spetterende vertelling speelt zich af in 1457 tijdens de Ming-dynastie, als de eunuchen van het hof grote macht hebben. Hun corrupte, verraderlijke gedrag heeft bloedige gevolgen zoals de door King Hu (1931-1997) bedachte, vernieuwende actiescènes demonstreren.

oude bioscoop

Dragon Inn vormde in 2003 ook het decor voor Tsai Ming-liang's Goodbye, Dragon Inn. Hierin is te zien hoe King Hu's film wordt vertoond in een oude bioscoop die op het punt van sluiten staat.

Dragon Inn is op dezelfde avond te zien als Goodbye, Dragon Inn.

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God tot Your Face. Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Hu King

Productiejaar

1967

Productieland(en)

TW

Originele titel

Long men kezhan

Lengte

111 min.

Taal

Mandarin Chinese

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Tsai Ming-liang

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle films van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God tot Your Face.

Lees meer
The Deserted (VR) (Tsai Ming-liang, TW 2018)
Dragon inn eye filmmuseum02
Dragon inn eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op