Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Drive-Away Dolls (Ethan Coen, GB/US 2023)

Drive-Away Dolls

Bekijk trailer

Ethan Coen / GB, US, 2023 / 83 min.

Twintig jaar geleden wilden Ethan Coen en zijn partner Tricia Cooke een ‘queer B-movies'-trilogie schrijven. Drive-Away Dolls is de eersteling – het resultaat is een vertelling over twee lesbiënnes in een roadmovie, in de geest van O Brother, Where Art Thou?  

poster Drive-Away Dolls (Ethan Coen, GB/US 2023)

Jamie en Marie zijn elkaars beste vrienden. Jamie, een onbevangen vrije geest, likt de wonden van een zoveelste relatiebreuk, Marie is het uptight type dat ook zelf vindt dat ze losser moet worden.

De twee besluiten een frisse start te maken en springen in de auto, op weg naar Tallahassee, Florida. Eenmaal ‘on the road’ ontspoort de trip al snel: een stel stuntelige criminelen achtervolgt de twee vrouwen, ontmoetingen met merkwaardige randfiguren maken dat de eindbestemming volledig uit zicht raakt…

Komisch-chaotisch

Drive-Away Dolls is een heerlijk chaotische komische thriller in het idioom van een B-film, met sterke acteurs als Margaret Qualley (Once Upon a Time in Hollywood) en Geraldine Vishnawatan (Bad Education) in de hoofdrollen, bijgestaan door mannen als Matt Damon, Pedro Pascal en Beanie Feldstein.

Het scenario schreef Coen samen met zijn vrouw Tricia Cooke, die ook editor was van meerdere Coen Brother-films. Als motivatie voor hun idee om samen een trilogie van 'lesbische B-films' te schrijven, liet het echtpaar weten dat het zin had om ‘filthy fun’-komedies te schrijven waarin ook ruimte zou zijn voor de queer identiteit (Cooke identificeert zichzelf als zodanig). Inbegrepen: veel actie, snelle dialogen en seks.

“We hebben een queer roadtripfilm gemaakt”, vertelde Cooke in een interview. “Een genreparodie, uiterst lichtvoetig, geestig en soms heel wild, pervers, seksueel getint, van alles. Met de nadruk op zelfspot, dat vooral.”

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Ethan Coen

Productiejaar

2023

Productieland(en)

GB, US

Originele titel

Drive-Away Dolls

Lengte

83 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

The Coen Brothers Complete

Deze zomer staat in het teken van Joel en Ethan Coen, de bekendste buitenbeentjes van Hollywood. Eye vertoont een ruime selectie speelfilms van de broers, plus Joel’s en Ethans favoriete films.

Lees meer
campagnebeeld The Coen Brothers Complete

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Drive-Away Dolls (Ethan Coen, GB/US 2023)
still Drive-Away Dolls (Ethan Coen, GB/US 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op