Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Dropje

Dropje

Meikeminne Clinckspoor / NL, 2019 / 40 min.

Met Dropje bekijk je de wereld, in dit geval een paradijselijke rommelwinkel, vanuit de kinderblik. Fantasie en werkelijkheid lopen vloeiend in elkaar over. 3+

poster Taartrovers Film Festival 2021

Dropje is geen popje, geen meisje en geen jongen. Dropje is gewoon zichzelf en leeft in een winkel waar alles te koop is. Terwijl de volwassenen eindeloos bezig zijn met iets te kopen, en ondertussen kletsen met de winkeldame, pakken kinderen samen met Dropje een klein probleem aan. Met spullen uit de winkel, hun verbeelding en vooral veel lol, bouwen ze samen aan fantastische oplossingen voor wensen, verdriet of praktische problemen.

Dropje is een ode aan de kracht van de open blik die bij alle jonge kinderen hoort. Konden we die blik maar beter behouden! In dit programma zie je vijf afleveringen - die eerder op televisie werden uitgezonden - tezamen. In één van de afleveringen raakt alles in de knoop, we volgen een lange kronkelige draad.

Met een kaartje krijg je toegang tot het filmprogramma en aansluitend tot de Speeltuin van de Verbeelding.

Een kaartje met een Stadspas met een groene stip is € 1,- en kan worden gereserveerd via info@eyefilm.nl. Stuur een mail o.v.v. 'Reserveringsaanvraag Stadspasactie' met daarin tijd, datum en titel vertoning en je voor- en achternaam. Alleen indien je een bevestiging hebt ontvangen via email zijn de tickets gereserveerd. Lees meer op de festivalpagina.

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Meikeminne Clinckspoor

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

Dropje

Lengte

40 min.

Taal

Dutch

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op