Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Img 1170

Drukkerij van alles (4+)

EYE heeft weer een spannend programma tijdens de voorjaarsvakantie, voor iedereen van 2 tot 12 jaar. In Drukkerij van Alles kun je lekker aan de slag om van al je verhalen een mooi boek te maken. Ook kijken we naar grappige korte films uit de EYE-collectie.

Img 1170

De drukkerij is voor groot & klein, of je nu 2 of 12 bent, je kunt er terecht om in de weer te gaan met stempels, een pers, houten pennen, rollers en stansen. Vul de blaadjes papier met jouw fantasie en hang ze te drogen aan de lijn. Is je verhaal af? Bind je boek samen met een gouden ring of garen. Of maak een flipboek, een film en boek ineen.

Voordat je begint in de drukkerij, kijk je naar mooie, grappige korte animatiefilms uit de collectie van het filmmuseum. Je kunt ook films kijken als je klaar bent. Wat denk je van een hond die beste maatjes wordt met z”n eigen staart? Of van Dodu, de jongen van karton, die met z”n vriend het lieveheersbeestje gekke avonturen beleeft? Als je goed kijkt heb je zo mooie plaatjes en verhalen te pakken voor je boek!

Drukkerij van Alles is er voor vier leeftijdsgroepen: 2+, 4+, 6+ en 7+. Het programma bestaat uit een filmvertoning (30”) en vooraf of aansluitend het werk in de drukkerij (30”).

Bewaar je filmkaartje goed, want zonder toegangsbewijs kom je de drukkerij niet in.

films in het programma

Looks Susann Hoffman (DE 2014) 3”Een grijze linx die niet zo goed past in een wereld die bestaat uit bontgekleurde dieren wordt buitengesloten en gepest door zijn gekleurde soortgenoten. In zijn zoektocht naar acceptie door de groep neemt hij uiteindelijke drastische maatregelen.

The Kiosk Anete Melece (CH 2013) 7”Olga woont in een kiosk waar ze tijdschriften, sigaretten en snoep verkoopt. Ze is zo dik dat ze de kiosk niet meer uit kan.

Elephant”s Bicycle Olesya Shchukina (FR/BE 2014) 9”Een olifant woont in een stadje tussen de mensen en werkt als straatveger. Op een dag ziet hij op een groot aanplakbord een reclame voor een fiets. Dat lijkt precies de goede maat voor hem! Op dat moment verandert het leven van de olifant: hij moet die fiets koste wat kost hebben.

Freilandeier Daniel Faigle (DE 2006) 10”Een romantisch liefdesverhaal tussen twee stop-motion geanimeerde eieren. Op een ochtend ontmoeten twee eieren elkaar op de ontbijttafel, de vonk springt meteen over, maar al snel blijken de eieren zich op gevaarlijk terrein te begeven.

Drukkerij van Alles is een samenwerking met Cultureel Kinderwarenhuis De Taartrovers, dat jaarlijks het Fantastisch Kinderfilmfestival organiseert.

Details

Img 1167
Looks 02
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op