Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Img 1170

Drukkerij van alles (6+)

EYE heeft weer een spannend programma tijdens de voorjaarsvakantie, voor iedereen van 2 tot 12 jaar. In Drukkerij van Alles kun je lekker aan de slag om van al je verhalen een mooi boek te maken. Ook kijken we naar grappige korte films uit de EYE-collectie.

Img 1170

De drukkerij is voor groot & klein, of je nu 2 of 12 bent, je kunt er terecht om in de weer te gaan met stempels, een pers, houten pennen, rollers en stansen. Vul de blaadjes papier met jouw fantasie en hang ze te drogen aan de lijn. Is je verhaal af? Bind je boek samen met een gouden ring of garen. Of maak een flipboek, een film en boek ineen.

Voordat je begint in de drukkerij, kijk je naar mooie, grappige korte animatiefilms uit de collectie van het filmmuseum. Je kunt ook films kijken als je klaar bent. Wat denk je van een hond die beste maatjes wordt met z”n eigen staart? Of van Dodu, de jongen van karton, die met z”n vriend het lieveheersbeestje gekke avonturen beleeft? Als je goed kijkt heb je zo mooie plaatjes en verhalen te pakken voor je boek!

Drukkerij van Alles is er voor vier leeftijdsgroepen: 2+, 4+, 6+ en 7+. Het programma bestaat uit een filmvertoning (30”) en vooraf of aansluitend het werk in de drukkerij (30”).

Bewaar je filmkaartje goed, want zonder toegangsbewijs kom je de drukkerij niet in.

films in het programma

Beren op de weg Nadia Meezen (NL 2014) 4”Animatiefilm over Theo die niets liever doet dan rijden in zijn gele autootje. Maar op een dag stuit hij op een beer op de weg en krijgt hij door de schrik een ongeluk.

Wind Robert Löbel (DE 2013) 4'Over het dagelijkse leven van mensen die in een winderig gebied wonen en weerloos lijken tegen het weer. De bewoners hebben echter geleerd om te gaan met deze zware omstandigheden. De wind schept een natuurlijk leefsysteem.

Zeezucht Marlies van der Wel (NL 2015) 12”Jonas droomt van een leven in de zee, tussen de vissen. Maar dat kan niet. Of wel?

Mr Hublot Laurent Witz en Alexandre Espigares (LU/FR 2014) 11”Mr Hublot leeft in een wereld waarin alles en iedereen voor een groot deel is opgebouwd uit mechanische onderdelen. Maar de teruggetrokken Mr Hublot is bang voor alle verandering en de grote boze buitenwereld. Het liefst blijf hij dan ook lekker binnen in zijn knusse appartement. De komst van de hond Robot Pet brengt daar verandering in en zet het leven van de brave Mr Hublot op zijn kop.

Freilandeier Daniel Faigle (DE 2006) 10”Een romantisch liefdesverhaal tussen twee stop-motion geanimeerde eieren. Op een ochtend ontmoeten twee eieren elkaar op de ontbijttafel, de vonk springt meteen over, maar al snel blijken de eieren zich op gevaarlijk terrein te begeven.

Drukkerij van Alles is een samenwerking met Cultureel Kinderwarenhuis De Taartrovers, dat jaarlijks het Fantastisch Kinderfilmfestival organiseert.

Details

Img 1167
Beren op de weg
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op