Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Img 1170

Drukkerij van alles (7+)

EYE heeft weer een spannend programma tijdens de voorjaarsvakantie, voor iedereen van 2 tot 12 jaar. In Drukkerij van Alles kun je lekker aan de slag om van al je verhalen een mooi boek te maken. Ook kijken we naar grappige korte films uit de EYE-collectie.

Img 1170

De drukkerij is voor groot & klein, of je nu 2 of 12 bent, je kunt er terecht om in de weer te gaan met stempels, een pers, houten pennen, rollers en stansen. Vul de blaadjes papier met jouw fantasie en hang ze te drogen aan de lijn. Is je verhaal af? Bind je boek samen met een gouden ring of garen. Of maak een flipboek, een film en boek ineen.

Voordat je begint in de drukkerij, kijk je naar mooie, grappige korte animatiefilms uit de collectie van het filmmuseum. Je kunt ook films kijken als je klaar bent. Wat denk je van een hond die beste maatjes wordt met z”n eigen staart? Of van Dodu, de jongen van karton, die met z”n vriend het lieveheersbeestje gekke avonturen beleeft? Als je goed kijkt heb je zo mooie plaatjes en verhalen te pakken voor je boek!

Drukkerij van Alles is er voor vier leeftijdsgroepen: 2+, 4+, 6+ en 7+. Het programma bestaat uit een filmvertoning (30”) en vooraf of aansluitend het werk in de drukkerij (30”).

Bewaar je filmkaartje goed, want zonder toegangsbewijs kom je de drukkerij niet in.

films in het programma

A Single Life Job, Joris en Marieke (NL 2014) 2”Animatie waarin het opzetten van een singletje op een oude pick-up leidt tot een ingrijpend spel met de tijd. Dit blijkt voor- en nadelen te hebben. Wanneer het personage denkt de regie over haar levensloop over te kunnen nemen, ontstaat er een hapering met definitieve gevolgen.

Kop op Job, Joris en Marieke (NL 2016) 21”Een absurd verhaal over drie vrienden die per ongeluk van hoofd wisselen en daardoor elkaars leven moeten overnemen. Hierdoor belanden de vrienden in komische en ook leerzame situaties. Lukt het hen om niet ontmaskerd te worden? En krijgen ze ooit weer hun eigen hoofd terug?

Koningsdag Steven Wouterlood (NL 2015) 25”Op een bruisende vrijmarkt verkoopt de elfjarige Younes de auto-onderdelen van zijn vader. De dag begint feestelijk, maar als het volkszangertje Kelvin en zijn dreigende vader arriveren, slaat de sfeer plotseling om.

Drukkerij van Alles is een samenwerking met Cultureel Kinderwarenhuis De Taartrovers, dat jaarlijks het Fantastisch Kinderfilmfestival organiseert.

Details

Img 1167
still A Single Life (Job, Joris & Marieke, NL 2014)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op