Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Dwelling in the Fuchun Mountains (Gu Xiaogang, CN 2019)

Dwelling in the Fuchun Mountains

Bekijk trailer

Gu Xiaogang / CN, 2019 / 150 min.

Gu Xiaogangs speelfilmdebuut was te zien op grote internationale festivals, trok veel publiek in Frankrijk, maar haalde de Nederlandse bioscopen niet. Over de lotgevallen van een Chinese familie in de provincie die de slagen van het leven verwerkt, geregisseerd met kalme en precieze hand. Nu landelijk te zien in Nederland.

poster Dwelling in the Fuchun Mountains (Gu Xiaogang, CN 2019)

Een jaar uit het leven van de familie Yu in Fyuang, een Chinese provinciestad die weldra zal verdwijnen onder de vleugels van Hangzhou City. De zeventigjarige moeder krijgt een beroerte, haar vier zonen en hun familie moeten hun levens aanpassen terwijl ze zelf met de nodige problemen hebben te kampen.

Met kalme en precieze hand regisseert debuterend speelfilmregisseur Gu Xiaogang zijn spelers, die getuige zijn van de razendsnelle modernisering en schaalvergroting in hedendaags China. Het resultaat – een film als een opeenvolging van vignetten - laat zich vergelijken met de beroemde Chinese handrolschilderingen: die kun je niet in één keer bekijken, de beelden ontvouwen zich stapje voor stapje voor het oog.

Prestigieus

Voor zijn vertelling over de lotgevallen van een doodgewone Chinese familie koos Gu niet-professionele acteurs; zelf volgde hij geen filmopleiding. Des te verrassender dat zijn speelfilmdebuut meteen geselecteerd werd voor het Cannes-filmfestival (Semaine de la Critique/Critic’s Choice) en daarna te zien was op tal van prestigieuze festivals.

Over de regisseur

Gu Xiaogang (1988) studeerde Kostuumontwerp en Marketing en raakte tijdens zijn studie geïnteresseerd in film. Voor Dwelling in the Fuchun Mountains filmde hij twee jaar lang, gedurende de vier seizoenen. Zijn speelfilmdebuut is bedoeld als de eerste van een trilogie.

…cinema in de traditie van de grootste hedendaagse Chinese filmers…fascinerend…zo krachtig…de prestatie van het Chinese supertalent wordt alleen maar indrukwekkender…voelt tot in je vezels…vele parels…schitterend… (***** De Volkskrant)

…betoverend…bijzondere belevenis…hypnotiserend…pure poëzie… wat een geluk dat dit pas het eerste deel is van een voorgenomen trilogie… (**** Trouw)

…indringende familiekroniek…meesterlijk…scherp portret van hedendaags China…hogere filmkunst…poëtische beeldvoering…sterke verbeelding… (**** Het Parool)

Deze film wordt door Eye Filmmuseum ook landelijk uitgebracht.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 9 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Gu Xiaogang

Productiejaar

2019

Productieland(en)

CN

Originele titel

Chunjiang shuinun

Lengte

150 min.

Taal

Mandarijn

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Dwelling in the Fuchun Mountains (Gu Xiaogang, CN 2019)
still Dwelling in the Fuchun Mountains (Gu Xiaogang, CN 2019)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op