Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
IDFA 2023 Echo of You

Echo of You

Zara Zerny / DK, 2023 / 76 min.

Tachtigers, negentigers en een enkele eeuweling vertellen openhartig en bloemrijk over de liefde, eenzaamheid, rouw, het leven en de dood. Een poëtisch, liefdevol groepsportret van een Deense generatie die langzaam afscheid neemt.

poster IDFA 2023

Als Rene (86) bloemen koopt, staat hij altijd stil bij de vraag welke kleur zijn overleden vrouw zou hebben gekozen. De Deen, die samen met generatiegenoten geïnterviewd wordt over zijn leven, heeft langer sámen met zijn geliefde dan alleen geleefd.

In het liefdevolle Echo of You portretteert filmmaker Zara Zerny een negental (hoog)bejaarde Denen. Ze vertellen over hun liefdesleven, oud worden, rouw en hun blik op het leven en de dood. De welbespraakte, openhartige, soms poëtische sprekers worden thuis gefilmd, zittend in een stoel of op bed. Zerny versnijdt deze statische opnamen met artistieke, soms dromerige, dan weer abstracte verbeeldingen van hun getuigenissen. Ook worden oude homevideo’s geprojecteerd op de geïnterviewden anno nu, als weerspiegeling van een ander, vervlogen bestaan.

De interviews vormen een groepsportret van een unieke generatie die niet lang meer onder ons zal zijn. Met haar uitsterven vergaan de verhalen, maar ook de inrichtingen en elementen waar zij decennialang waarde aan hechtte: van schrootjesplafonds, vitrages en staartklokken tot dubbele rijen fotolijstjes met generaties familieleden en voorouders.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Zara Zerny

Productiejaar

2023

Productieland(en)

DK

Originele titel

Surviving Love

Lengte

76 min.

Taal

Danish

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2023

Documentaireliefhebbers kunnen donderdag 9 tot en met zondag 19 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 36ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2023
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op