Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Een man die ove heet 36000416 st 2 s high

Een man die Ove heet

Weduwnaar Ove is een verbitterde, boze man die alle mensen om hem heen idioten vindt. Een onverwachte vriendschap brengt hem op andere gedachten. Verfilming van een populaire gelijknamige roman.

Een man die ove heet 36000416 ps 1 s high

De 59-jarige Ove is knorrige man die met ijzeren vuist over zijn woonwijk regeert. De enige persoon waar hij ooit van heeft gehouden is zijn overleden echtgenote Sonja. Als hij zijn baan verliest, smeedt Ove een plan om zelfmoord te plegen, zodat hij herenigd kan worden met zijn vrouw. Zijn pogingen worden echter voortdurend onderbroken door iedereen om hem heen, zeker wanneer de zwangere immigrant Parvaneh intrekt bij haar man en twee kinderen die tegenover Ove wonen.

Aanvankelijk raakt hij geïrriteerd door zijn overburen maar hoe meer tijd Ove met hen doorbrengt, des te meer begint hij de zonnige kant van het leven te zien. In flashbacks naar Oves jongere jaren wordt een poging gewaagd om zijn gedrag te verklaren. Rolf Lassgård levert prachtig spel als Ove, die zijn verbitterde kijk op het leven met humor weet te brengen.

Details

Een man die ove heet 36000416 st 3 s high
Een man die ove heet 36000416 st 1 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op