Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
513958538 1280x720a 0

Egzul (exile)

Voor liefhebbers van de korte film organiseert EYE een vertoning van Egzul. De film – van de Poolse filmmakers Piotr en Agata Bartos, broer en zus – werd door Shortcutz Amsterdam uitgeroepen tot maandwinnaar (juli 2015). De twee maakten een sensitief portret van een man verloren in de grote stad.

Poster 125

“Betoverend” wordt de elf minuten durende productie genoemd over Egzul, een man “die eet om te werken en werkt om te eten”. Hij loopt door een anonieme stad, overleven is zijn opdracht.

Met Egzul maakten Piotr en Agata Bartos een gevoelig portret van de vervreemding die bezit kan nemen van de mens die als outsider wordt bestempeld. Bijzonder is de waardigheid waarmee de filmers hun personage neerzetten tegen de grimmige achtergrond van de grote stad.

Vertoning in samenwerking met Shortcutz Amsterdam, de organisatie die het hele jaar door de korte (Nederlandse) film promoot. EYE draait regelmatig (maand)winnaars van Shortcutz, zoals recentelijk nog BAM! bij The Lobster.

Let op: de film wordt voorafgaand vertoond aan de voorstelling van Son of Saul, 21.30. Wie voor deze film een kaartje heeft gekocht is ook welkom om 21.00 uur.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op