Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Shariff Nasr / NL, 2021 / 102 min.

El houb (‘De liefde’) werd meteen aan zeven landen verkocht, een groot succes voor deze LHBTQI+-productie, het speelfilmdebuut van Shariff Nasr. Over de coming-out van homoman Karim, wiens familie nogal behoudend is. Met Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar en Lubna Azabal.

poster El Houb (Shariff Nasr, NL 2021)
Karim, een succesvolle ondernemer uit Rotterdam, besluit op een dag dat hij zijn familie op de hoogte gaat stellen van zijn geaardheid. Hij valt op mannen, is verliefd op Kofi – trouwen met een vrouw zal er niet van komen.

Na jaren de schone schijn te hebben opgehouden is het hoge woord eruit; maar Karim ouders en broertje besluiten: we willen er niets van weten. Karim spreekt met ze vanachter het deurtje van de kast onder de trap, waar hij zich als jongetje terugtrok.

Zwijgcultuur

El houb, het speelfilmdebuut van Shariff Nasr, kent zowel lichtvoetige comedy-momenten als meer schrijnende scènes. Zal het Karim lukken de zwijgcultuur in zijn Marokkaanse familie te doorbreken? Karim beseft dat hij de confrontatie aan moet gaan, met zichzelf en zijn conservatieve familie, om vooroordelen over zijn seksualiteit weg te nemen.

Shariff Nasr baseerde zich deels op de ervaringen van acteur Fahd Larhzaoui (Karim), die een theaterstuk maakte over zijn positie als homoman in de Marokkaans-Nederlandse cultuur. En, opmerkelijk: de coproductie van BIND en VPRO werd al snel aan zeven landen verkocht, waaronder Amerika, Canada, Frankrijk, Israël en Zwitserland.

...intens ontroerend...heel indrukwekkend...Heel knap...een film waar we heel lang op hebben moeten wachten... (**** Trouw)

...ingenieuze inval...sterke scènes...dappere, tijdige en knappe film... (NRC Handelsblad)

...krachtig en dapper...mooie, doorvoelde hoofdrol...verfrissend...knap... (De Volkskrant)

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Shariff Nasr

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL

Originele titel

El houb

Lengte

102 min.

Taal

Arabisch

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still El Houb (Shariff Nasr, NL 2021)
still El Houb (Shariff Nasr, NL 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op