Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still El mar la mar (Joshua Bonnetta & J.P. Sniadecki, US 2018)

El mar la mar

Joshua Bonnetta, J.P. Sniadecki / US, 2018 / 95 min.

De Sonorawoestijn, op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten, is een ronduit mensonvriendelijke omgeving. In de zomer komt de temperatuur overdag niet onder de veertig graden. Water is schaars. Keuzefilm van Verena Paravel en Lucien Castaing-Taylor.

poster El mar la mar (Joshua Bonnetta & J.P. Sniadecki, US 2018)

Alleen de allerarmste illegale immigranten kiezen voor deze weg naar Amerika. Wie geluk heeft, kan de woestijn in drie tot vijf dagen doorkruisen. De meeste Mexicaanse 'gelukszoekers' raken echter de weg kwijt en sterven van honger of dorst, of worden opgepakt door grenswachters. En zoals een local het stelt: "Alles hier wil je pijn doen: de planten, de insecten, de wilde beesten."

Dat menselijk drama komt aan bod in El mar la mar, in de vorm van verhalen van overlevenden, trackers en woestijnbewoners, die op de geluidsband te horen zijn. Mensen zien we nauwelijks; ze figureren slechts binnen het ontzagwekkende landschap en zijn ecologie. Deze meditatieve, soms abstracte film, geschoten op 16mm, grijpt in een poëtische verkenning van de woestijn een politiek-maatschappelijk heet hangijzer aan. (IDFA)

Keuzefilm van Verena Paravel en Lucien Castaing-Taylor, aan wie Eye een tentoonstelling wijdt.

El mar la mar is op 6 februari geprogrammeerd in combinatie met het programma Chick Strand – Fruits of Love and Labour. Kaarten zijn los verkrijgbaar.

Dit is onderdeel van

Details

Not (yet) rated

Regisseur

Joshua Bonnetta, J.P. Sniadecki

Productiejaar

2018

Productieland(en)

US

Originele titel

El mar la mar

Lengte

95 min.

Taal

Engels, Spaans

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Paravel & Castaing-Taylor

Eye Filmmuseum presenteert Cosmic Realism, de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van Véréna Paravel en Lucien Castaing-Taylor. Opgeleid als antropologen combineren ze antropologie, documentaires en beeldende kunst in hun werk. De tentoonstelling voert langs zeven immersieve installaties waarin je de ontwikkeling van de makers kunt volgen.

Lees meer
campagnebeeld Paravel & Castaing-Taylor – Cosmic Realism

Why in Eye

Gemaakt door een aluminus van Harvards Sensory Ethnography Lab, opgericht door Lucien Castaing-Taylor, waar filmmakers, wetenschappers en kunstenaars onderzoek doen naar nieuwe relaties tussen cinema en antropologie.

still El mar la mar (Joshua Bonnetta & J.P. Sniadecki, US 2018)
still El mar la mar (Joshua Bonnetta & J.P. Sniadecki, US 2018)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op