Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still El Paraíso (Enrico Maria Artale, IT 2023)

El Paraíso

Bekijk trailer

Enrico Maria Artale / IT, 2023 / 106 min.

In El Paraíso werken moeder en zoon in de drugshandel – een marginaal bestaan aan de rand van Rome, waar illegale Colombiaanse migranten overleven. De veertigjarige Julio probeert zich los te rukken uit een verstikkende relatie, de zeer krachtige moederfiguur houdt hem vast.

poster El Paraíso (Enrico Maria Artale, IT 2023)
Een veertigjarige man die nog steeds schuilt onder de vleugels van moeder, een zeer dwingende en charmante vrouw. Beiden zijn betrokken bij de drugshandel, in handen van Colombiaanse kartels die in Rome een standplaats hebben gevonden.

Julio en zijn moeder delen alles: een klein huisje aan de rand van Rome, het geld dat ze verdienen met hun werk voor de lokale drugsdealer, hun herinneringen aan vroeger en hun liefde voor de Zuid-Amerikaanse muziek, salsa, merengue en bachata.

Het symbiotische samenzijn raakt verstoord door de komst van Ines, een van de Colombiaanse ‘pakezels’ die de cocaïne naar Rome brengt en over wie Julio en zijn moeder zich ontfermen. De – naamloze – moeder voelt zich bedreigd als Julio zich aangetrokken voelt tot Ines, Julio wil zich losmaken door op reis te gaan naar Colombia, het land dat hij nooit heeft gezien.

Kracht van gevoelens

El Paraíso is een meeslepende vertelling over de psychologisch ongezonde verhouding tussen een moeder en een zoon wier levenslot bepaald wordt door hun status als illegale migrant, verwikkeld in de drugscriminaliteit. Regisseur Enrico Maria Artale zegt over zijn protagonisten: “Kunnen we werkelijk een grens trekken tussen liefde en waanzin, tussen de ontembare kracht van gevoelens en de de diepe angst voor altijd alleen gelaten te worden?"

Margarita Rosa de Francisco kreeg voor haar vertolking van de moederrol de prijs voor Beste actrice van het filmfestival van Venetië; de film won eveneens de prijs voor Beste scenario in de sectie Orizzonti.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Enrico Maria Artale

Productiejaar

2023

Productieland(en)

IT

Originele titel

El Paraíso

Lengte

106 min.

Taal

Italiaans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still El Paraíso (Enrico Maria Artale, IT 2023)
still El Paraíso (Enrico Maria Artale, IT 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op