Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Enhetlevengaatdoor st 02

En het leven gaat door

Heddy Honigmann ontving op 2 december de Prins Bernhard Cultuur Prijs voor haar hele oeuvre. Film NL blikt terug op het werk van de in 1951 in Peru geboren filmer met een documentaire, een speelfilm en een keuzefilm: En het leven gaat door van de Iraanse filmmaker Abbas Kiarostami.

Enhetlevengaatdoor ps

En het leven gaat door is een ingenieus spel met werkelijkheid en fictie waarin Kiarostami zijn zoektocht reconstrueert naar de hoofdrolspelertjes van Waar staat het huis van mijn vriend? in Noord-Iran, een paar dagen nadat het gebied was getroffen door een aardbeving.

Hoewel de film een re-enactment is, oogt het in elk detail realistisch: de ingestorte gebouwen, gebarsten wegen en geplette auto's zijn allemaal echte overblijfselen van de aardbeving, en Kiarostami nodigde overlevenden van de aardbeving uit om zichzelf te spelen. Zo vervaagt de grens tussen realiteit en fictie. Maar bovenal maakte Kiarostami een ode aan het doorzettingsvermogen van de slachtoffers – een wil om te overleven die Honigmann zelf ook altijd op bijzondere wijze in haar documentaires heeft verkend.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op