Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Enfant Terrible (Oskar Roehler, DE 2020)

Enfant terrible

Bekijk trailer

Oskar Roehler / DE, 2020 / 134 min.

Rainer Werner Fassbinder maakte naar eigen zeggen films over mensen wier dromen kapot gaan. Acteur Oliver Masucci, bekend van zijn rol als Adolf Hitler in Er ist wieder da (2015), speelt Fassbinder als een man die zijn dromen, ten koste van alles, waar wilde maken.

poster Enfant Terrible (Oskar Roehler, DE 2020)
Geen filmregisseur heeft zo zijn stempel gedrukt op de naoorlogse Duitse film als Rainer Werner Fassbinder. Een man die in zijn korte, 37-jarige leven veertig films, 24 toneelstukken en twee tv-series regisseerde.

In Enfant terrible struint hij rond in een decor dat hij zelf had kunnen bedenken: gevels en interieurs gemaakt van beschilderd bordkarton, badend in rood, paars, blauw en groen licht.

In die kunstmatige, theatrale wereld is hij in zijn element: een maniakale werker die mensen aantrekt en afstoot. Een gedreven kunstenaar, een junk, een onmogelijke minnaar, een man voor wie geen heilig huisje veilig is.

Dat Fassbinders invloed ver over zijn graf heen reikt, ondervond ook regisseur Oskar Roehler. De stichting die Fassbinders nalatenschap beheert, weigerde na het lezen van het script elke medewerking, terwijl acteurs die met de legende hadden gewerkt erop aandrongen dat hun namen ongenoemd zouden blijven. De vloek van een waar enfant terrible.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul languageThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Oskar Roehler

Productiejaar

2020

Productieland(en)

DE

Originele titel

Enfant terrible

Lengte

134 min.

Taal

German, English, French

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Enfant Terrible (Oskar Roehler, DE 2020)
still Enfant Terrible (Oskar Roehler, DE 2020)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op